Cum se bucură de Campionatul Mondial de Fotbal un suporter columbian care nu aude și nu vede

26 iunie 2018, 20:36

În urmă cu nouă ani, Jose Richard și-a pierdut vederea și auzul. Boala nu i-a luat pasiunea pentru fotbal, mai ales că înainte nu pierdea niciun meci al echipei preferate.

Jose Richard Gallego – suporter columbian nevăzător: „Îmi amintesc foarte bine cum era înainte de a-mi pierde vederea. Deseori urmăream la televizor meciurile dintre echipele Santa Fe şi Millionarios. Încă de atunci ţin cu echipa Millionarios”.

Chiar dacă Jose nu poate vedea și auzi un meci de fotbal, cel puțin reușește să îl simtă. Prietenul său cel mai bun, Cesar, a învățat limbajul semnelor și a stabilit un set de gesturi cu ajutorul cărora poate să transmită ce se întâmplă pe terenul de joc.

Cesar Daza,- suporter columbian: „Ne-am pus de acord cum să ne înţelegem. Semnul ăsta e pentru „în afara terenului”. Asta înseamnă „lovitură de colţ”. Semnul ăsta e pentru penalty. Asta – lovitură de pedeapsă. Sau gestul ăsta arată că jucătorul a primit un cartonaş roşu. Sau galben.”

Acum, Jose se poate bucura alături de ceilalți suporteri columbieni de succesul echipei naționale. Cu ajutorul mâinilor care simulează mișcările de pe teren, Jose trăiește fiecare clipă a meciului  ca și cum ar fi pe stadion.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite