Cum să ne ferim de pericolele iernii. Sfaturi pentru șofatul în condiții de polei

29 noiembrie 2023, 15:15 (actualizat 6 decembrie 2023, 08:03)

Așadar, este inevitabil să nu avem grade cu minus în termometre și șosele acoperite cu gheață sau cu polei. Asta înseamnă că atunci când conducem trebuie să fim mult mai atenți și să adaptăm viteza și obiceiurile noastre de condus la carosabilul de iarnă.

Este perioada în care mulți dintre noi își doresc să ajungă la munte pentru a schia sau pentru a se bucura de pârtiile pline cu zăpadă, așadar, nu avem voie să plecam la drum fară anvelope de iarnă care să se prezinte într-o stare foarte bună.

Având în vedere condițiile de pe șosele, este recomandat să nu bruscăm mașina deloc. O șosea acoperită cu gheață sau polei se poate transforma extrem de ușor într-un patinoar. Totodată, să avem mare grijă atunci când frânăm  pe un carosabil care este acoperit cu gheață sau cu polei. Combinația de frână de picior cu frâna de motor este cea mai recomandată în aceste cazuri. Tocmai din acest motiv este indicat să păstram o distanță corespunzătoare de autovehiculul din față.

Dar trebuie să ne gândim și la noi nu doar la mașină, pentru că cele mai multe accidente s-au înregistrat pe timp de iarnă. Așadar, să purtăm încălțăminte cu talpa antiderapantă.Să mergem încet, cu pași mici, pentru a nu aluneca.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă