Cum s-a angajat fiul lui Tudorel Toader la Universitatea la care tatăl său este rector. Ministerul Educației face o anchetă

Ministerul Educaţiei verifică modul în care fiul ministrului Justiţiei s-a angajat ca asistent la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi. Jurnaliştii ieşeni susţin că metodologia de concurs a fost schimbată, tocmai pentru ca Ionuţ Toader să-şi găsească un loc de muncă în instituţia unde rector a fost tatăl său. Ministrul spune însă că acest lucru nu e adevărat.

12 August 2017, 21:14 (actualizat 12 August 2017, 21:30) |
Cum s-a angajat fiul lui Tudorel Toader
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Jurnaliștii ieșeni au dezvăluit că Ionuț Alexandru Toader s-a angajat ca asistent la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, în condițiile în care codul de etica al Universității interzice angajarea rudelor.

Tatăl lui, Tudorel Toader, este rectorul instituției, chiar dacă e suspendat pe perioada în care conduce ministerul Justiției.

În plus, au arătat, jurnaliștii, Senatul Universității a schimbat metodologia de concurs astfel încât Alexandru Toader să se poată înscrie. Pentru postul de asistent universitar la Drept Civil, Toader junior avea nevoie de doctorat în Drept Civil, nu în Drept Penal. Conditia a fost eliminată însă de Senatul Universității. Fiul ministrului Justiției a candidat singur și a câștigat.

"Nu pot participa la concursuri de angajare persoane ale căror rude exercită funcții de conducere. Pe perioada concursului, prof. univ. dr. Tudorel Toader nu a exercitat funcția de rector al Universității, fiind suspendat. La nivel național, Legea Educației nu are prevederi care să restricționeze accesul la posturi didactice membrilor familiei", a precizat Universitatea din Iași.

Ministrul Justiției a făcut și el precizări pe Facebook: "Ionuț Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității Petre Andrei din Iași, începând din 2013 și doctor în drept penal, din 2016. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul științific de doctor în domeniul drept !", a precizat ministrul Justitiei.

Cu toate acestea, Ministerul Educației a dispus verificări la Universitate, privind angajarea fiului lui Tudorel Toader.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI