Cum recunoaștem roșia românească. Tomatele netratate se coc mai târziu

Când spui tomată îți vine în gând roșia aia mare și cărnoasă culeasă din grădină. Era parfumată și cu gust. Mai sunt și astăzi solarii în care cresc roșii românești, dar în mare parte pe pe piețe găsim doar tomatele produse din hibrizii din Olanda.

19 Iunie 2019, 12:07 (actualizat 19 Iunie 2019, 17:42) |
Roșia românească
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Familia Tărgașu din localitatea doljeana Işalniţa are 12 solarii în care a cultivat legume. Suprafața se întinde pe 4 000 de metri pătrați. Iar 1000 sunt cultivați numai cu roșii. Chiar dacă au fost plantate încă din luna martie, tomatele abia acum încep să se coacă. Și asta pentru nu sunt stropite sau grăbite cu chimicale.

În județul Buzău Mircea Tatu cultivă roșii în solarii pe o suprafață de aproape 5 mii de metri pătrați. Folosește sămânța de hibrid din Olanda și face polenizarea cu ajutorul bondarilor.

Fermierul ar dori să cultive soiuri sau hibrizi autohtoni doar că se teme ca producția va fi mai mică și nu atât de rezistentă în timp.

Roșia românească netratată este coaptă bine în mijloc, spun legumicultorii. Este primul semn că a fost lăsată să se coacă natural.

Ivan Victor Ionuț, producător de tomate și Daniel Botănoiu - secretar de Stat in Ministerul Agriculturii au fost invitați în emisiunea Ca'n viață!

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI