Cum recunoaștem roșia românească. Tomatele netratate se coc mai târziu

19 iunie 2019, 12:07

Familia Tărgașu din localitatea doljeana Işalniţa are 12 solarii în care a cultivat legume. Suprafața se întinde pe 4 000 de metri pătrați. Iar 1000 sunt cultivați numai cu roșii. Chiar dacă au fost plantate încă din luna martie, tomatele abia acum încep să se coacă. Și asta pentru nu sunt stropite sau grăbite cu chimicale.

În județul Buzău Mircea Tatu cultivă roșii în solarii pe o suprafață de aproape 5 mii de metri pătrați. Folosește sămânța de hibrid din Olanda și face polenizarea cu ajutorul bondarilor.

Fermierul ar dori să cultive soiuri sau hibrizi autohtoni doar că se teme ca producția va fi mai mică și nu atât de rezistentă în timp.

Roșia românească netratată este coaptă bine în mijloc, spun legumicultorii. Este primul semn că a fost lăsată să se coacă natural.

Ivan Victor Ionuț, producător de tomate și Daniel Botănoiu – secretar de Stat in Ministerul Agriculturii au fost invitați în emisiunea Ca’n viață!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite