Cum putem sărbători Ziua Internațională fără pungi de plastic

3 iulie, Ziua Internațională fără pungi de plastic este o bună ocazie de a demonstra că o lume fără plastic este posibilă și că există alternative sănătoase pentru mediu.

03 Iulie 2017, 08:35 | Magda Manea |
Ziua Internațională fără pungi de plastic / FOTO: facebook
Ziua Internațională fără pungi de plastic
sacoșa refolosibilă
sacoșa refolosibilă

În 2017, în cadrul celei de a VIII-a ediții, organizatorii, zeci de organizații, dar și simplii cetățeni din întreaga lume încearcă, prin diferite metode, să crească gradul de conștientizare cu privire la impactul pe care plasticul îl are asupra mediului și la pericolele pungilor de plastic de unică folosință.

Cei mai mulți dintre noi folosim zilnic pungile subțiri de plastic oferite de aproape fiecare comerciant pe care îl vizităm. Indiferent dacă cumpărăm produse alimentare sau cel mai nou produs Prada, garanta părăsi magazinul cu o pungă de plastic. Apoi, când ajungem acasă, aruncăm deoparte ambalajul, fără nicio grijă.

Te-ai gândit ce se întâmplă cu pungile de plastic? Ai văzut vreodată câte asemenea pungi folosești într-un an?

Astăzi ni se amintește că o astfel de pungă este folosită sub 25 de minute, apoi aruncată. Ea nu disapre complet din viața noastră, ci are nevoie de o perioadă de la 100 la 500 de ani pentru a se descompune complet și are un impact profund negativ asupra mediului.

(w300) sacoșa re

În largul oceanelor sunt recife masive alcătuite din tot felul de deșeuri din plastic, iar pungile sunt cele care predomină. Aceste mari insule plutitoare ajung la sute de kilometri în larg, ca monumente reprezentative pentru risipa și ignoranța lumii în care trăim.

Astăzi, de Ziua Internațională fără pungi de plastic, să arătăm că putem trăi fără ele și că sunt disponibile multe alte alternative, mai colorate, mai distractive, mai durabile, mai sănătoase.

Cum?

Fă o poză cu sacoșa ta de pânză refolosibilă și posteaz-o pe pagina de Facebook a evenimentului International Plastic Bag Free Day 2017 cu textul “Plastic bags are so yesterday. I choose to reuse! Break Free From Plastic Plasticbagfreeday.org”.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 7°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 3°C -1°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 7°C 5°C
BRASOV 3°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI