Cum pregătim animalul de companie pentru perioadele în care rămâne singur acasă

22 iulie 2019, 12:52

Atunci când ai un câine ori o pisică, este important  să îi înțelegi nevoile dar mai ales să-ți cunoști responsabilitățile. Spre exemplu, un câine prea gălagios, atunci când este lăsat singur în apartament, le poate crea neplăceri vecinilor care vor să se bucure de liniște în propria locuință. Se numește anxietate de separare și îi poate da impresia patrupedului că a făcut ceva greșit, iar noi l-am părăsit. Într-o astfel de situație, indicat este să nu mai amânați momentul lectiilor de dresaj.

Chiar și dresat, nu este recomandat să lăsați câinele singur în casă dacă plecați în vacanță.

Pisicile pot suferi și ele de anxietate ori depresie atunci când sunt lăsate singure în casă pe o perioadă îndelungată. Înainte de a pleca

în vacanță, luați în calcul și bugetul pentru cazarea pisicii într-un hotel specializat ori îngrijirea ei la domiciliu. Între 50 și 130 de lei pentru o noapte de cazare, ori chiar 70 de lei pentru 2 vizite în fiecare zi, până reveniți acasă.

Acomodarea pisicii la hotelul în care va fi cazată poate fi mai ușoară dacă îi aduceți de acasă propria litieră. Doar trebuie să vă asigurați înainte că știe s-o folosească.

Oricât de dificil ar părea gândiți-vă că provocarea de a crește un animal de companie este însoțită de o recomepensă dincolo de așteptări.  Un  câine de exemplu te va iubi necondiționat iar o pisică te poate ajuta să ții stresul la distanță.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite