Cum pot părinții să susțină copiii în perioada testelor de la școală. Recomandările psihoterapeutului Dorina Stamate

27 octombrie 2017, 11:49

Ghidul poate fi descărcat gratuit de către părinți și este structurat în 3 etape: Cum depistez problemele emoționale ale copilului în anii de examen, Cum îl ajut ca părinte, Meditațiile la emoții – ce învața copilul dacă face consiliere psihologică în anii de examen.

Ghidul este unic în România, iar subiectul a fost și este în continuare prezentat părinților din cele două categorii în cadrul ședințelor cu părinții care se organizează în școlile private și de stat din București.

Este important ca această consiliere să se facă pe tot parcursul anului școlar, în paralel cu meditațiile la diverse materii.

Dorina Stamate are peste 10 ani de experiență în lucrul cu adolescenții, mai ales cu cei care au de înfruntat examene.

Psihoterapeutul face inclusiv ședințe de grup cu adolescenții pentru ca împreună să învețe să-și învingă emoțiile specifice vârstei.

Dorina Stamate spune că se pune foarte multă presiune pe copiii de azi. Și din partea părinților și ei înșiși își creează această presiune din interior: să ajungă la licee bune, dacă vorbim despre facultăți, de asemenea, aceste emoții care sunt generate de presiunea pe care și-o pun ei sau părinții, iar presiunea ajunge să declanșeze un blocaj.

Ghidul părintelui de 10” poate fi descărcat gratuit aici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite