Cum le vorbim copiilor despre pandemie. Psihologii spun că cel mai ușor le explicăm micuților prin joc

6 mai 2020, 15:14

Indiferent de metoda aleasă, părinții ar trebui să țină cont de câteva reguli.

Înainte de a deschide discuția despre noul coronavirus, noi părinții ar trebui să ne analizăm mai întâi emoțiile, să le înțelegem, ca apoi să putem să ne păstrăm calmul pe durata întregii conversații. Știm că toate gesturile noastre, tonul vocii, expresia feței, le pot transmite copiilor stările noastre de anxietate dacă acestea există.

Psihologii spun că cel mai ușor le explicăm micuților prin joc. Iar în cazul adolescenților, și ei bulversați în această perioadă, să încercăm să aflăm de unde își iau informațiile.

Pentru a veni în sprijinul părinților și profesorilor, o asociație din Educație în parteneriat cu Ministerul Educației și Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat 2 linii telefonice gratuite.

O altă problemă presantă pentru multe familii rămâne aceea a îngrijirii copiilor după încetarea stării de urgență, pentru că școlile vor rămâne închise. Pentru părinții nevoiți să stea cu copiii acasă și după data de 15 mai, Guvernul va prelungi termenul privind acordarea a 75% din salariu pentru aceștia, pe perioada suspendării activităților în școli, adică până pe 12 iunie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite