Cum încearcă ornitologii americani să salveze o specie de bufniță aflată pe cale de dispariție

10 decembrie 2019, 08:09

Aceasta este pasărea pe care ornitologii încearcă să o protejeze. În 1990, când a fost adăugată pe lista speciilor pe cale de dispariție, a fost interzisă vânarea ei pe o suprafață de câteva milioane de hectare.

A apărut însă o altă amenințare. Este vorba despre bufnițele mai mari, mai agresive, originare de pe coasta de est a Americii, dar care au migrat în timp căutând hrană.

Pentru că bufnițele sunt păsări nocturne, operațiunea se face cum altfel dacă nu noaptea. Păsările sunt atrase cu un dispozitiv care emite sunete similare celor de împerechere.

Acțiunea specialiștilor americani a ridicat serioase semne de întrebare în rândul comunității internaționale de ornitologi și nu numai. Toți se întreabă dacă este bine ca omul să intervină pentru a salva o specie sau alta. Michael Harris, de la Organizația Prietenii animalelor, crede că guvernul ar trebui să se concentreze mai mult asupra acțiunilor umane care duc la distrugerea mediului și să investească mai mult în habitatele naturale și mai puțin în exterminarea unei specii.

În Canada, de exemplu, autoritățile au ajuns la concluzia că e mai simplu și mai ieftin să salveze bufnițele lansând un program de înmulțire în captivitate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite