Citim peste tot avertismente legate de inteligența artificială. Vedem oameni de știință și vizionari realmente îngrijorați de pericolul pe care l-ar putea reprezenta pentru umanitate. Există însă și enorme avantaje - recent, cu ajutorul inteligenței artificiale a fost descoperit un nou antibiotic, de exemplu. Dar ar putea fi și sarcini mult mai cotidiene. Dacă inteligența artificială i-ar ajuta pe aceia mai timizi să relaționeze cu semenii? Sau poate chiar să flirteze?
Bryan Chiang, student la Universitatea Stanford: RizzGPT folosește practic inteligența artificială că să-ți dea șarm instantaneu.
Acest ciudat monoclu folosește o cameră, un microfon și chiar și un proiector, ca să afișeze mesaje în timp real.
Bryan Chiang, student la Universitatea Stanford: Ascultă conversația curentă și îți afișează exact ce să spui, fie că ești la o întâlnire amoroasă sau la un interviu de angajare.
Evident, totul trece mai întâi printr-un program de inteligență artificială.
Sistemul funcționează așa: dacă detectează o întrebare, sistemul o preia, o transmite prin wireless la dispozitivul pe care este instalat RizzGPT, programul inventat de Bryan, care dă un răspuns - dar nu este un simplu răspuns ca pe Google. Programul învață tot timpul, poate fi antrenat; să zicem că un angajator l-ar întreba pe Bryan care sunt punctele lui forțe. Mesajul se afișează pe lentilă.
Bryan Chiang, student la Universitatea Stanford: Scopul e să te inspire, nu să-ți zică ce să zici. Cred că în acest fel ar putea ajuta mult oamenii care se confruntă cu probleme de relaționare socială, care au dificultăți în a vorbi cu alții.
Pentru că, da, vorbitul e o problemă. Un studiu făcut de OnePoll pe 2000 de tineri născuți după 1990, în America, arată că 65% dintre ei nu se simt bine în discuții față-n față. Un alt studiu, făcut de BankMyCell, afirmă că trei sferturi dintre mileniali, adică exact cei mai tentați de inteligența artificială, preferă să nu vorbească la telefon sau în persoană - ci doar să comunice prin mesaje.