Cum îi poate ajuta inteligența artificială pe cei timizi să flirteze sau să răspundă la un interviu de angajare

Citim peste tot avertismente legate de inteligența artificială. Vedem oameni de știință și vizionari realmente îngrijorați de pericolul pe care l-ar putea reprezenta pentru umanitate. Există însă și enorme avantaje - recent, cu ajutorul inteligenței artificiale a fost descoperit un nou antibiotic, de exemplu. Dar ar putea fi și sarcini mult mai cotidiene. Dacă inteligența artificială i-ar ajuta pe aceia mai timizi să relaționeze cu semenii? Sau poate chiar să flirteze?

26 Mai 2023, 09:32 (actualizat 26 Mai 2023, 09:58) Știrile TVR |
AI pentru timizi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Bryan Chiang, student la Universitatea Stanford: RizzGPT folosește practic inteligența artificială că să-ți dea șarm instantaneu.

Acest ciudat monoclu folosește o cameră, un microfon și chiar și un proiector, ca să afișeze mesaje în timp real.

Bryan Chiang, student la Universitatea Stanford: Ascultă conversația curentă și îți afișează exact ce să spui, fie că ești la o întâlnire amoroasă sau la un interviu de angajare.

Evident, totul trece mai întâi printr-un program de inteligență artificială.

Sistemul funcționează așa: dacă detectează o întrebare, sistemul o preia, o transmite prin wireless la dispozitivul pe care este instalat RizzGPT, programul inventat de Bryan, care dă un răspuns - dar nu este un simplu răspuns ca pe Google. Programul învață tot timpul, poate fi antrenat; să zicem că un angajator l-ar întreba pe Bryan care sunt punctele lui forțe. Mesajul se afișează pe lentilă.

Bryan Chiang, student la Universitatea Stanford: Scopul e să te inspire, nu să-ți zică ce să zici. Cred că în acest fel ar putea ajuta mult oamenii care se confruntă cu probleme de relaționare socială, care au dificultăți în a vorbi cu alții.

Pentru că, da, vorbitul e o problemă. Un studiu făcut de OnePoll pe 2000 de tineri născuți după 1990, în America, arată că 65% dintre ei nu se simt bine în discuții față-n față. Un alt studiu, făcut de BankMyCell, afirmă că trei sferturi dintre mileniali, adică exact cei mai tentați de inteligența artificială, preferă să nu vorbească la telefon sau în persoană - ci doar să comunice prin mesaje.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI