Cum i-a alungat un francez pe hoţii de stridii

30 decembrie 2021, 12:40

Stridiile sunt scumpe: o porție de șase bucăți de calitate costă 24 de euro în restaurantele pariziene. Cererea este mare, în special în momentele festive. Este și o perioada de intensă activitate pentru hoți. Christophe Guinot crește stridii într-o lagună în apropierea frontierei dintre Franța și Spania.

„Mulţumită urmăririi obligatorii a fructelor de mare pot să aflu cine este persoană ticăloasă, indiferent dacă e bărbat sau femeie, indiferent dacă este un profesionist sau nu, care mi-a vândut stridiile unui comerciant, care la rândul lui le-a vândut mai departe. Cu ajutorul brigăzii nautice şi a poliţiei maritime, vom fi capabili să-i prindem, cel puţin ei pentru că este meseria lor, pe cei care fură stridii din fermele noastre”, spune CHRISTOPHE GUINOT, crescător de stridii.

Francezul pune biletele aleatoriu. Pe ele scrie că persoană în cauză a câștigat o cantitate de stridii echivalentă cu greutatea sa și este invitată să-și reclame premiul. Dacă cineva cere premiul este întrebat de unde a cumpărat stridiile. În cazul în care producătorii nu au vândut acolo este chemată poliția. Guinot se bazează mai mult pe efectul descurajant decât pe unul represiv. Numărul furturilor și al hoților a scăzut mult în ultimii 5 – 6 ani. Zvonul s-a răspândit și, dacă în 2017 au fost 19 furturi, anul trecut nu a fost niciununul. Producătorii din lagună și clienții sunt mulțumiți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă