Cum își amintesc politicienii Crăciunul copilăriei

26 decembrie 2017, 12:16

Mirosul de portocale îmi aduce aminte de Crăciunul din copilărie. Tradiția la armeni este să păstreze fructe pe care să le mănâce de Anul Nou, iar printre fructele astea erau strugurii, pe care tata îi punea legaţi cu sforicică, pe nişte şipci în cămara casei” – deputatul Varujan Vosdanian.

„Pe data de 24, întotdeauna se împodobea bradul de Crăciun, trebuia să se întunece puţin afară, să se vadă luminiţele şI globurile. După care stăteam cu colinde, iar spre final de seară îl aşteptam pe Moşu’, care venea întotdeauna plin de cadourile pe care ni le doream. Pe data de 25, întoteauna era masă în familie, cu rudele apropiate” – deputat PNL, Mara Calista.

Am crescut la țară, în Banatul de munte, unde chiar se păstrează tradiţiile, fiind o zonă în valea Almăjului unde influenţele din alte părţi nu au fost foarte mari şi atunci  tradiţiile au fost păstrate. Ve strângeam toţi copiii şi mergeam prin sat la colindat” – președintele ANCOM, Sorin Grindeanu.

Vacanța aia din jurul Crăciunului era cumva magică, pentru că făceam cazemate, mergeam în parc ne dădeam cu sania. În rest, bineînţeles era aşteptarea Moşului” – deputat USR, Dan Barna.

Una dintre amintirile frumoase este colindul, când plecam cu trăistuţa pe umăr, un grup de copii, primeam nuci primeam mere, foarte rar se întâmpla să primim o bomboană, aia mi se părea că e extraordinar” – Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor.

E o atmosferă foarte plăcută să auzi prin zăpadă cum se plimbă copiii şi cântă colinde şi întotdeauna mă gândesc cu multă plăcere la aceste sărbători, amitindu-mi de mine când aşteptam cu multă bucurie şi nerăbdare clipa în care plecam cu Steaua prin comuna din care vin” – deputat PMP, Eugen Tomac.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite