Cum folosim corect cartela de metrou când vrem să trecem de noile porţi batante

17 mai 2017, 20:55

Călătorii sunt uşor intimidaţi de noul sistem de acces. Se lasă furaţi de privelişte şi nu observă instrucţiunile scrise pe noile porţi batante.

Angajaţii Metrorex explică aproape fiecărui călător în parte cum trebuie folosită cartela.

Noile porţi batante au fost testate iniţial la o staţie, iar din aprilie se instalează în toată reţeaua.

Reprezentanţii Metrorex susţin că asigură un trafic mult mai rapid pentru călători. Şi lasă cale liberă în caz de urgenţă.

Săgeata de pe cartele încurcă însă lucrurile. Şi pe călători. În faţa noilor porţi, săgeata trebuie orientată spre călător, nu spre aparat, ca la vechile sisteme.

Pentru că nu toate lucrurile pot fi perfecte chiar din prima, dacă ajungeţi într-o staţie care are acces nou la metrou ţineţi minte următoarea regulă: compostaţi cartela cu bandă magnetică neagră în partea stângă. Este un sistem un pic diferit de cel de până acum, dar va ajută să economisiţi timp. În faţa validatoarelor există un desen care vă arată cum să faceţi acest lucru.

După porţi, Metrorex trebuie să schimbe şi cartelele. Până acum, a fost modernizat accesul la 11 intrări din opt staţii.

Sunt gata staţiile Titan, Nicolae Grigorescu şi Republica. Se lucrează la Izvor, Timpuri Noi, Ştefan cel Mare şi Muncii. Când acestea vor fi gata, muncitorii se vor muta la Petrache Poenaru, Crângaşi, Lujerului şi Grozăveşti.

Modernizarea întregului sistem de acces la metrou va fi gata la sfârşitul lunii septembrie şi va costa 170 de milioane de lei.

Lucrări finalizate: Titan, Nicolae Grigorescu, Republica

Lucrări în desfăşurare: Izvor, Timpuri Noi, Ştefan cel Mare, Dristor 1, Piaţa Muncii

Următoarele lucrări: Petrache Poenaru, Crângaşi, Lujerului, Grozăveşti

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă