Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

Cum facem diferența între carnea de miel și cea de ied. Rețeta pastramei ciobănești

Piețele și magazinele din marile orașe s-au umplut deja de produse pentru masa de Paști. Jurnalistul TVR, Dorin Chiotea, a mers în satul Gruiu din județul Călărași și a stat de vorbă un fermier din zonă. Cum facem diferența între carnea de miel și cea de ied și ce presupune creșterea acestor animale aflați din materialul video. Fermierul Viorel Grigore a dezvăluit și rețeta pastramei ciobănești.

15 Aprilie 2019, 10:48 (actualizat 15 Aprilie 2019, 11:19) |
Cât ne costă carnea de miel
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cea mai bună carne este cea de la mielul hrănit cu iarbă. Este mai slabă, are mai puţine calorii, o aromă mai delicată.

Ca să-şi păstreze proprietăţile carnea ar trebui să nu fie prajită, iar dacă este friptă pe grătar să nu se ardă pentru că astfel se eliberează substanţe cancerigene.

Pentru a fi sacrificat mielul ar trebui să aibă, potrivit crescătorilor, cel puțin 15 kilograme.

Carnea de miel, legumele și verdețurile s-au scumpit față de anul trecut.

Kilogramul de carne de miel costă, în medie, 25 de lei.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 34°C
IASI 34°C 31°C
CLUJ 27°C 26°C
CONSTANTA 28°C 30°C
CRAIOVA 33°C 32°C
BRASOV 29°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI