Cum este combătută risipa alimentară la Cluj. Mișcarea Food Waste Combat și proiectul „O masă caldă”

17 octombrie 2019, 09:02

Cei din organizație vin cu rețete originale și organizarează frecvent acțiuni de acest gen.

În plus, la Cluj au pus bazele primei bănci de alimente din vestul țării. Este a doua din România, după București.

A fost mai întâi un program pilot, iar în șapte luni s-au strâns șapte tone de mâncare, marea majoritatea de la magazine și hypermarketuri. Toate au fost donate celor nevoiași.

Tinerii de la Food Waste Combat se implică și în proiectul „O masă caldă”, contribuie cu alimentele donate.

La cantină, în fiecare zi sunt gătite 250 de porții de mâncare. Beneficiarii acestui proiect sunt copii și bătrâni din centre. Achiziționarea alimentelor necesare pregătirii celor 250 de porții zilnice este făcută din sponsorizări și donații.

De la debutul activității până în prezent Asociația „O masă caldă” a oferit mai bine de 100 de mii de porții de mâncare.

La Cluj-Napoca s-a lansat şi o aplicaţie prin care proprietarii de restaurante cărora le rămâne mâncare neconsumată pot dona porţiile unor persoane aflate în nevoie.

Invitate la Matinal, Camelia Gui – project manager Food Waste Combat și Raimonda Boian – co-fondator „O masă caldă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite