COOLTURA

Cum arată o vizită la muzeu, cu respectarea măsurilor de siguranță medicală. Expoziții noi la Muzeul de Artă Recentă din Capitală

Muzeul de Artă Recentă din Capitală a pregătit și o nouă expoziție temporară despre marginalii din arta românească. Muzeul a decis că nu va mai face vernisaje cu public anul acesta. Au trecut două săptămâni de la redeschidere, iar deocamdată vizitatorii sunt puțini. Curatorul Erwin Kessler a fost ghidul nostru.

06 Iunie 2020, 18:27 (actualizat 06 Iunie 2020, 18:35) |
În vizită la MARe - Muzeul de Artă Recentă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La Muzeul de Artă Recentă senzația e că avem la dispoziție tot spațiul de expoziții. Vizitatorii sunt răzleți. De la redeschidere, au fost puțini, câteva sute. Oamenii sunt încă reticenți.

Noutatea redeschiderii muzeului MARe e o expoziție temporară intitulată "Marginali, izolați și excluși", cu artiști care nu s-au integrat în normă, nu din rebeliune, ci dintr-o opțiune de libertate personală.

Redeschiderea muzeului a adus și-un nou proiect "Sejur la Mare", e vorba de sejurul câte unei lucrări împrumutate din alte colecții. Am văzut acum Valul negru, al treilea panou al artistului Radu Cotoșman care s-a alaturat celor două pe care le avea muzeul.

Muzeul are și un invitat special în această perioadă: artistul german Gregor Schneider, cu o expoziție instalație, "Camere moarte". Câștigător al Leului de aur la Veneția în 2001 cu lucrarea sa din pavilionul Germaniei, Schneider vine dintr-o familie de industriași și e un rebel al artei, care problematizează ideea de alienare, de claustrare în lucrările sale.

Iar primul eveniment cu public în condiții speciale, organizat la Muzeul de Artă recentă Mare în ultimele două luni a fost inaugurarea unei stagiuni de dans. Primii invitați - coregrafii Cosmin Manlescu și Andreea Belu.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 14°C 13°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 12°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI