Cum ajută spaniolii Ucraina: Taximetriștii fac curse gratuite până în Polonia pentru a duce ajutoare umanitare și se întorc cu refugiați

Tot mai mulți spanioli se implică în salvarea ucrainenilor care fug din calea războiului. În Madrid, taximetriștii fac curse gratuite până în Polonia pentru a duce ajutoare umanitare și se întorc cu refugiați. Iar un producător de film și-a pus la dispoziție avionul privat pentru a aduce în Spania sute de ucraineni.

17 Martie 2022, 08:59 (actualizat 17 Martie 2022, 09:06) Știrile TVR |

Taxiurile așteaptă aliniate în dreptul depozitelor că să încarce pachetele pentru refugiați. Mulți dintre ei sunt pensionari impresionați de drama oamenilor și de imaginile văzute la televizor.

Eu am propus să duc ajutoarele acolo, iar la întoarcere ei să ia persoane iar eu să umplu mașina cu bagajele acestora. Așa ne-am înțeles, le-a plăcut ideea colegilor și foștilor mei colegi.

În toate orașele din Spania s-au strâns munți de ajutoare umanitare: haine, mâncare și obiecte de igienă, care ar trebui să ajungă la granița dintre Polonia și Ucraina pe unde au trecut până acum un milion și jumătate de refugiați.

"Toți acești oameni sunt foarte generoși, își lasă slujba, au de asemenea familii de întreținut și totuși fac acest gest. Este extraordinar!", spune o voluntară ucraineană.

În Barcelona, Enrique Pineyro, pilot, regizor și producător de film de origine italiană și argentiniană și-a pus la dispoziție avionul Boeing 787 pentru a aduce din Polonia peste 200 de ucraineni.

Până acum sunt 210 persoane care vor cere azil politic și din câte știu deja a fost acceptat", spune Enrique Pinero, regizor şi producător de film.

"Tatăl nostru este din Lviv, l-am lăsat acolo. Planul nostru este să stăm o perioadă în Spania și apoi să ne întoarcem", povesteşte o tânără refugiată.

Până acum, peste o mie de refugiați au fost aduși în Spania din Polonia.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN RĂZBOI ÎN UCRAINA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI