Cum a schimbat pandemia viața planetei: Milioane de oameni în carantină, granițe închise, mesaje și acțiuni de solidaritate, transportul aerian redus cu 90 la sută

19 aprilie 2020, 21:05

SPANIA. Copiii spanioli vor ieși din nou la soare după 6 săptămâni de izolare. Micuții, singurii din Europa consemnați obligatoriu la domiciliu, vor avea liber în parcuri și locuri de joacă de pe 27 aprilie. Spania a relaxat săptămâna aceasta o serie de activități economice pe fondul unei scăderii a numărului de infecții. Țara este în continuare cea mai afectată din Europa.

TURCIA. Orașele Turciei au intrat în carantină pentru a doua oară, timp de 48 de ore, sâmbăta și duminica. La Istanbul trăiesc 15 milioane și jumătate de oameni. Este o adevărată aglomerație urbană. Nu și pe timpul restricțiilor.

FEDERAȚIA RUSĂ. Călugărițele de la o mănăstire din regiunea Iaroslav, departe de Moscova, participă la eforturile de evitare a contaminării cu noul coronavirus. Ele confecționează măști de protecție, fiecare măicuță produce 100 pe zi. Sunt realizate din material textil: patru straturi care permit totuși respirația. Mănăstirea a cumpărat patru kilometri de material textil, iar măștile sunt oferite gratis spitalelor și organizațiilor care au nevoie. Lăcașul de cult gestionează și un orfelinat, o grădiniță, un colegiu și o creșă.

FRANȚA. Un portelicopter al marinei militare franceze livrează ajutoare pentru populația din teritoriile franceze de peste mări, din Caraibe. La bordul navei se află un spital militar și materiale sanitare: un milion de măști de protecție și dezinfectant pentru mâini. Medici militari participă la tratarea celor infectați, iar pacienții în stare gravă sunt transferați pe coasta Americii de Sud.

Eurocontrol, organizație care monitorizează traficul aerian continental, a realizat un studiu comparativ al curselor din prezent și din urmă cu un an. Dacă în aceeași perioadă din 2019 zburau zilnic circa 3000 de avioane, acum, numărul curselor s-a redus la în jur de 300, adică doar 10%.

SUA. Aeroportul O’Hara din Chicago este unul dintre cele mai mari și aglomerate din Statele Unite.

Restricțiile de trafic l-au transformat total. Imaginile filmate în interior sunt suprarealiste.

EGIPT. Pentru Egipt, turismul este unul dintre cele mai importante sectoare economice. Totuși, pandemia este o amenințare prea mare. Pe Marea Ppiramidă a lui Keops a fost afișat un mesaj luminos special: Stați acasă! îi îndeamnă ministerul turismului pe concetățeni și amatorii de călătorii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite