Cum a pregătit Republica Moldova Summitul Comunităţii Politice Europene. 200 de bucătari şi chelneri au muncit pentru cei peste 2.000 de delegaţi. Manager: Eu mă simt parcă toată ţara a câştigat Champions League

Summitul Comunităţii Politice Europene a trecut, însă amintirea evenimentului istoric va rămâne întipărită în memoria unui întreg popor. Reprezentanţii Castelului Mimi, gazda evenimentului, sunt mândri că au reuşit să facă faţă unei astfel de provocări şi speră că au reuşit să-i impresioneze pe oficialii europeni prezenţi la marele eveniment.

04 Iunie 2023, 19:15 Știrile TVR |

La 3 zile de la încheierea Summitului Comunităţii Politice Europene, la Castel Mimi, gazda evenimentului, s-a instalat din nou liniştea. Doar câţiva muncitori demontau o parte a decorului, iar alţii făceau curăţenie în jurul vinăriei.

Reprezentanţii castelului de la Bulboaca spun că, pentru ei, organizarea reuniunii de joi a fost o adevărată provocare.

Cristina Frolov, preşedinte, Fundaţia "Constantin Mimi": Şi până la summit şi în timpul summitului, toată echipa - şi a castelului, şi cei de la Ministerul Afacerilor Externe şi cei de la Guvern, instalatorii, toţi care au participat - au fost foarte, foarte bine concentraţi pe rezultat.

Ziua de 1 iunie a fost pentru angajaţii de la Castel Mimi una memorabilă. 200 de bucătari şi chelneri au muncit pentru cei peste 2.000 de delegaţi - de la oficiali de rang înalt până la jurnalişti.

Bucătarul șef de la Castel Mimi, Vadim Surachii, și renumitul Alex Petricean, bucătar șef din România, i-au impresionat pe oaspeți cu gusturile tradiționale româneşti. Au folosit produse ecologice din Republica Moldova pentru a realiza preparate precum mămăliguță cu brânză şi smântână, tocană de vinete sau sărmăluţe în foi de viţă.

Cristian Gafin, manager export: Pe parcursul evenimentului, sigur, am avut posibilitatea de a interacţiona, chiar dacă nu în direct, dar oricum, cu oficialii de rang înalt. Eram de fapt la un moment dat implicat în schimbul sticlelor de apă şi paharelor pe mesele unde au avut loc întâlnirile bilaterale.

Olga Ovchinnikova, manager: Aşa un timing foarte strict, noi am avut în sala de şedinţe plenare. Eu am avut doar o oră şi 10 minute la dispoziţie să-i hrănim pe cei 48 de şefi de state cu 3 tipuri de meniu, dintre care au fost 19 oameni cu preferinţele speciale. (...) A fost un eveniment reuşit, la cel mai înalt nivel. Eu mă simt parcă toată ţara a câştigat Champions League.

Castelul Mimi, de altfel singurul din Republica Moldova, a fost fondat de unul dintre cei mai prolifici vinificatori ai secolului XX, Constantin Mimi, şi a fost inaugurat în anul 1901.

Castel Mimi se află în top 15 cele mai frumoase vinării din lume. Complexul de la Bulboaca e vizitat anual de 30 de mii de oameni.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 28°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 25°C 25°C
CONSTANTA 25°C 25°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI