Cum a fost scos din luptă crucișătorul Moskva, mândria flotei rusești de la Marea Neagră

14 aprilie 2022, 12:33

Moskva era mândria flotei rusești din Marea Neagră, nava amiral înarmată cu 16 rachete antinavă Vulkan cu o rază de acțiune de 700 de kilometri. Imagini satelitare de la sfârșitul săptămânii trecute arată că nava era acostată în portul Sevastopol, situat în sudul peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Federația Rusă în 2014.

Potrivit ministerului rus al apărării, la bordul navei s-a produs un incendiu, care a provocat explozia muniției de la bord și evacuarea celor 500 de soldați de la bord, întrucât exista riscul scufundării.

Ucrainenii afirmă că ei sunt cei care au scos din joc nava-amiral a rușilor. Maksym Marchenko, guvernatorul regiunii din jurul portului Odesa de la Marea Neagră, a declarat că nava Moskva a fost lovită de două rachete de croazieră anti-navă de fabricație ucraineană Neptun, dar nu a furnizat dovezi.

Într-o postare online, el scrie: „A fost confirmat faptul că crucișătorul de rachete Moskva a mers astăzi exact acolo unde soldații de frontieră de pe Insula Șerpilor i-au spus să meargă”, făcând referire la incidentul în care rușii care asediau Insula Șerpilor au primit un răspuns plin de curaj din partea soldaților ucraineni aflați la datorie pe insulă.”

Între timp, pe uscat continuă pregătirile pentru anunțata bătălie a Donbasului. Soldații ucraineni s-au poziționat deja în tranșee și sunt hotărați să nu cedeze.

Potrivit unor informații neconfirmate încă, apărătorii orașului Mariupol nu s-ar fi predat și rezistă în continuare atacatorilor ruși.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite