Cum a fost sărbătorită Ziua Națională în marile orașe ale țării. Reconstituirea istorică a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia. Mici incidente în timpul manifestărilor

1 decembrie 2019, 20:06

Un moment întotdeauna emoționant este reconstituirea istorică a Marii Adunări Naționale și primirea soliilor din cetățile de scaun,  prilej cu care a fost citită „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”.

Români din toată țara au sărbătorit 1 Decembrie la Alba Iulia.

Au fost momente emoționante și pe Calea Eroilor din Buzău. La defilarea din acest an a avut loc și o premieră.

Mai multe detalii, în materialul VIDEO

Câteva mii de persoane de toate vârstele au admirat sutele de militari și vehiculelele din dotare. Printre aceștia s-a aflat și Bill, un membru de bază al echipei geniștilor din Buzău, câine lup antrenat în descoperirea dispozitivelor explozive.

Ziua Națională a fost plină de culoare la Cluj-Napoca, unde cerul s-a luminat în roșu, galben și albastru.

La festivitățile din Iași a participat și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României. Piața Palatului a fost plină de oameni.

Probabil oboseala și frigul și-au spus cuvântul, pentru că la parada de la Pitești unui militar i s-a făcut rău și a căzut. Bărbatul a fost imediat ajutat de cei prezenți și apoi de un echipaj SMURD. Stare de rău a acuzat și o altă colegă, dar și un pompier de la Timișoara. Bărbatul a leșinat în timpul discursurilor și a fost transportat la spital.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite