Cum a fost planificată megafrauda bancară de 70 de milioane de lei. Detaliile dosarului

7 mai 2022, 18:01

Perchezițiile procurororilor și polițiștilor în acest caz au scos la lumina o adevărată avere. Valoarea totală a bunurilor sechestrate despaseste 2,5 milioane de euro.

„În urmă perchezițiilor efectuate, au fost ridicate 14 telefoane mobile, 4 laptop-uri, 3 PC-uri, 8 unități de stocare date, 5 ștampile, precum și sume în lei și valută, în valoare totală de aproximativ 40.000 de euro”, spune Cristian Bîra, şef serviciu Direcţia de Investigaţii a criminalităţii economice IGPR.

Judecătorii au decis arestarea preventivă a Raisei Ladin, despre care procurorii spun că este liderul grupului infracţional care ar fi retras cele 70 de milioane de lei din bancă.

Alte 5 persoane se află sub control judiciar. Printre ele și Corneliu Ladin, de la Arena Events, furnizor de echipamente tehnice pentru festivaluri de muzică electronică din ţară. Procurorii au pus cap la cap metodă prin care erau spălaţi banii.

„Grupul infracțional organizat a indus în eroare unitatea bancară din România și a determinat factorii de decizie să aprobe, în perioada noiembrie- decembrie 2021, plăți în valoare totală de 70.156.151,72 de lei, din conturile clientului băncii în conturile membrilor grupului infracțional sau în alte conturi controlate de aceștia”, mai spune Bîra.

Membrii grupării sunt cercetaţi acum pentru înşelăciune, spălare de bani, abuz în serviciu şi şantaj. 28 de percheziții au avut loc, joi, în București şi în 5 judeţe.

În total, 11 persoane au fost aduse la audieri. Printre ele se numără și doi avocați, un executor judecătoresc și doi funcționari ai unei bănci, care sunt bănuiţi că nu au verificat actele primite de la liderul grupării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite