Cum și când se întorc elevii la școală în cele două scenarii posibile? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns la toate întrebările, la Tema Zilei

De miercuri, 5 mai, revin în clase preșcolarii și majoritatea elevilor. Excepție fac cei din anii terminali, care se întorc la ore pe 10 mai. Au apărut câteva modificări față de regulile de acum o lună și ni le-a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, invitat la Tema Zilei, în dialog cu Roxana Zamfirescu.

29 Aprilie 2021, 12:24 (actualizat 30 Aprilie 2021, 00:00) Știrile TVR |
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, invitat la #TemaZilei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit joi seară la Tema Zilei, la Telejurnal. El a lămurit care sunt cele două scenarii în care se vor încadra elevii pentru revenirea la orele cu prezență fizică la școală.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu:

"Miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde - în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități. Iar în scenariul 2 - rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare. De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă. Aceștia vor reveni în data de 5 mai. Practic, rămân elevii de clasa a cincea, a șasea și a șaptea, a noua, a zecea și a unsprezecea din localitățile care au o rată de infectare de peste 1 la mie, doar ei rămân în online. (...) În 10 mai vor reveni, indiferent de scenariu, toți elevii claselor terminale, cu prezență fizică. (...) Este permisă prezența fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toți elevii înscriși în programul de ore remediale, cu excepția celor din localitățile din carantină".

Ministrul a mai vorbit despre cum vor avea loc orele de Educație Fizică, despre examenele naționale și în ce măsură se ia în considerare vaccinarea copiilor. Despre toate aceste, puteți afla din secțiunea VIDEO.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI