Culturi în pericol din cauza secetei în Mehedinți

Problemele mari pentru fermierii din sudul țării. După ce au înregistrat pierderi la cultura de porumb din cauza secetei, acum în Mehedinți nu se poate însămânța răpiță din cauza lipsei apei din sol. Abia se poate intra în terenuri cu utilajele mari și multe dintre ele se strică din cauza pământului tare ca piatra.

21 Septembrie 2021, 13:56 (actualizat 21 Septembrie 2021, 14:56) |

Un fermier din comună Gârla Mare abia a reușit să însămânțeze 550 de hectare de rapiță. Nu știe dacă vor răsări, pentru că fără apă, plantele riscă să se usuce, iar pierderile vor fi foarte mari. Cheltuielile cu pregătirea terenului sunt cu 30 % mai mari.

Tot în Mehedinți, în comuna Dârvari, după trei luni fără ploaie, tractoarele care lucrează cu greu pământul lasă în urmă un praf dens. Fermierii au renunțat să mai pună rapiță, pentru că nu au vrut să riște și să piardă totul, în cazul în care nu va ploua.

Seceta pedologică că acum nu a mai fost de 10 ani de zile. Acum încercăm să înșelăm cumva timpul ăsta și să facem o lucrare pregătitoare pentru că va trebui să semănăm grâu, spune agricultorul Felix Odină.
Fermierii speră totuși să plouă pentru ca măcar grâul să-l poată însămânța în această toamnă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 14°C 13°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 12°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI