“Cultura între naționalism și globalizare”, dezbatere de Ziua Culturii Naționale

Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare a organizat joi, în Sala Senatului Universității Naționale de Apărare Carol I, dezbaterea cu tema ,,Cultura între naționalism și globalizare”.

11 Ianuarie 2018, 12:02 (actualizat 11 Ianuarie 2018, 12:15) |
Zilei Culturii Naționale, celebrată anual la data de 15 ianuarie

Evenimentul a fost gândit sub auspiciile Zilei Culturii Naționale, celebrată anual la data de 15 ianuarie.

Tema dezbaterii propune câteva ore de reflecție asupra culturii române, a esenței românismului.

Debutul manifestării a fost marcat prin alocuțiunile Preşedintelui de onoare al Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare Gl.mr.(r)prof.univ.dr. Mihail Vasile-Ozunu, Comandantului (rectorului) Universităţii Naționale de Apărare Carol I Gl.bg.prof.univ.dr. Gheorghe Calopareanu și a Președintelui Fundației Colegiului Naţional de Apărare, dr. Cristian Petcu.

Prelegerile din cadrul evenimentului, susținute de: acad. Eugen Simion, acad. Nicolae Breban, acad. Mircea Martin și acad. Mihai Cimpoi, invitat din Republica Moldova.

Alături de organizatori și de invitații speciali, la eveniment au participat oficiali români, oameni de cultură din țară și din străinătate, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București.

Partenerii Fundației Colegiului Naţional de Apărare în acest proiect: Universitatea Națională de Apărare Carol I, Muzeul Național al Literaturii Române, Colegiul Național de Apărare.

,, Afirmând, fără echivoc că avem nevoie de cultură, ne propunem, ca împreună cu distinșii noștri invitați, să analizăm câteva idei vehiculate în spațiul public referitoare la această temă, extrem de ofertantă: ,,Cultura care ne unește, culturile care ne diferențiază. Cultura care se cuvine susținută și creativitatea care evoluează imprevizibil și în afara cadrelor formale. Patrimoniu cultural și prezent polifonic. Nevoia de cultură și așteptările instituționale ale actorilor culturali”, a declarat dr. Cristian Petcu, Președintele Fundației Colegiului Naţional de Apărare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI