CORESPONDENȚĂ EXTERNĂ

Cultura, un mod de supraviețuire. Un sat spaniol rămas fără locuitori încearcă să reziste prin arta stradală

Migraţia locuitorilor de la sate la oraş afectează sute de localităţi rurale din Spania, care se străduiesc acum să supravieţuiască prin acţiuni culturale. Camporvin este un astfel de loc, în care se organizează un festival de artă stradală mai puţin obişnuit. Corespondentul nostru, Felix Damian, ne descrie atmosfera de acolo.

03 August 2019, 21:14 |

Camporvin Arte este un festival de artă urbană care se organizează într-un sat cu 150 de locuitori.

Aceasta este a treia ediție, la care s-au prezentat 82 de solicitări de participare. Au fost acceptate 5 lucrări de la mai mulți artiști care vor să-și lase amprenta în astfel de locuri inedite pentru arta urbană.

Evenimentul cultural încearcă să denunțe depopularea masivă a satelor din Spania și să atragă turiști.

Aproape jumătate din localitățile din Spania au o densitate mai mică de 12,5 locuitori pe km pătrat, o medie foarte scăzută la nivel european.

Lara Montoya, manager de proiect: "Noi vrem să aducem arta modernă în zonele rurale. Nu vrem să avem acces la cultură doar în orașe, ci și la sate".

Camprovin se poate mândri cu 15 fațade pictate, care atrag un număr tot mai semnificativ de turiști și care vor reuși să reanime o zonă afectată de scăderea numărului de locuitori.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 1°C
IASI 1°C -3°C
CLUJ -3°C -2°C
CONSTANTA 2°C 0°C
CRAIOVA 1°C 1°C
BRASOV -3°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI