Cultele religioase din România sprijină campania de vaccinare anti-COVID

10 ianuarie 2021, 12:46

Broșura intitulată „Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură” vine în ajutorul personalului clerical și neclerical din biserici și mănăstiri astfel încât fiecare să decidă în cunoștință de cauză.

Conține informații despre cum se dezvoltă un vaccin și cum funcționează, dar și un mic dicționar de vaccinare, în care se explică tehnologia folosită pentru serul anticovid.

Patriarhia Română face astfel front comun cu autoritățile și promoveaza în eparhii informaţiile medicale privind vaccinurile anti-COVID.

Patriarhia Română a trimis către toate instituțiile sale din țară broșura oficială provind vaccintare. Purtătorul de cuvânt susține că toți preoții și personalul clerical trebuie să fie informați înainte de a lua decizia dacă se vor imuniza.

Dintre înalții ierarhi, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a anunțat deja că se va vaccina.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Înaltpreasfințitul Calinic spune ca își va astepta rândul. Și îi îndeamnă pe credincioși să se informeze din surse sigure și autorizate. Se impune să avem mare grijă de sănătatea noastră și a celorlalți, a adăugat Arhiepiscopul Calinic. El le-a vorbit credincioșilor și zilele trecute despre vaccinare.

Reprezentanții bisericii romano-catolice ne-au transmis că încurajează vaccinarea și că informarea era necesară. Broșura a fost transmisă încă de la începutul lunii către toate arhiepiscopiile din țară tocmai pentru a contracara informațiile false.

La rândul sau, muftiul cultului musulman din România consideră că informarea corectă este cheia succesului în campania de vaccinare anticovid.

Un semnal puternic de încurajare vine de la Vatican. Suveranul Pontif, în vârstă de 84 de ani, se va imuniza zilele viitoare.

Oficialii Sfântului Scaun au anunțat că au cumpărat un frigider ultraperformant, semn ca probabil vor folosi serul Pfizer, care trebuie depozitat la minus 70 de grade.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite