Culisele şedinţei PSD. Negocieri, discuții în spatele unor uși încuiate și voturi încurcate

22 septembrie 2018, 18:49

Ziua confruntării în PSD a început cu două şedinţe paralele.

Tabăra lui Liviu Dragnea s-a strâns la el în birou, iar numărul susţinătorilor săi a tot crescut până în ultima clipă.

Tabăra contestatarilor s-a aflat în biroul lui Adrian Ţuţuianu de la Senat. Acolo şi-au pregătit strategia pentru Comitetul Executiv, ştiind că vor avea mult mai puţine voturi decât sperau iniţial.

Ambele tabere au dat declaraţii dure înainte de şedinţă.

Ședința a început cu întârziere, după ce Liviu Dragnea şi susţinătorii săi i-au lăsat pe contestatari să aştepte mai bine de jumătate de oră.

Pentru ca informaţii din interior să nu ajungă în presă, liderii nu au avut voie să îşi folosească telefoanele, iar uşa a fost închisă cu cheia.

Câţiva primari şi parlamentari care nu fac parte din CEx au apelat la presă să îşi exprime susţinerea pentru Liviu Dragnea, temători că liderul lor de fililală ar putea vota cu disidenţii.

Într-o atmosferă mai calmă decât s-ar fi aşteptat mulţi, discuţiile s-au prelungit.

Spre seară, social democraţilor li s-au adus covrigi. O parte a ajuns și la jurnaliști.

După opt ore, dezbaterile au luat sfârşit, iar Liviu Dragnea a ieşit învingător. Numărul exact al voturilor rămâne un mister.

Conferința lui Liviu Dragnea a fost perturbată, când unii jurnaliști au fugit să vorbească şi cu premierul. Viorica Dăncilă ieșise pe o uşă lăturalnică, în încercarea de a evita presa.

În continuare, niciuna dintre tabere nu renunţă la poziţia sa. Conflictul va mocni în PSD cel puţin până după referendum, când se organizează o nouă ședință. Atunci se va face și o remaniere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite