Culesul viilor a început mai devreme. La Cotnari, producția este mai mică, dar calitatea vinului va fi foarte bună

14 septembrie 2020, 15:53

Pe cele aproape 1700 de hectare cultivate cu viţă de vie pe dealurile Cotnariului este forfotă mare, pentru că a venit vremea culesului.

În condiţiile în care forţa de muncă este tot mai greu de găsit, fermierii cotnăreni au achiziționat combine moderne pentru recoltat struguri. Utilajele dau un randament bun, recoltatul făcându-se pentru prima dată şi manual, şi mecanizat.

În acest an, recolta este de circa 11 de tone la hectar, faţă de 12 tone la hectar, cât s-a cules anul trecut. Cu toate acestea, viticultorii şi vinificatorii apreciază calitatea strugurilor, fapt care va favoriza producerea unui vin foarte bun.

Temperaturile ridicate din această vară au adus un plus la cantitatea de zahăr pentru Tămâioasa românească şi Grasa de Cotnari.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Producție de vin. Vinuri românești

2023, un an bun pentru vinul românesc. Viticultorii preferă soiurile autohtone