Culesul viilor a început mai devreme. La Cotnari, producția este mai mică, dar calitatea vinului va fi foarte bună

Vara fierbinte a acestui an a creat condiţiile începerii culesului în vii mai repede decât de obicei. La Cotnari, în cea mai mare podgorie din Moldova, recoltarea se face în acest an, în premieră, atât manual, cât şi mecanizat. Calitatea strugurilor pentru vin este una foarte bună, spun vinificatorii, chiar dacă producţia este mai mică decât anul trecut.

14 Septembrie 2020, 15:53 (actualizat 14 Septembrie 2020, 15:56) Știrile TVR |
TELEJURNAL REGIONAL. În podgoriile ieșene calitatea este bună
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pe cele aproape 1700 de hectare cultivate cu viţă de vie pe dealurile Cotnariului este forfotă mare, pentru că a venit vremea culesului.

În condiţiile în care forţa de muncă este tot mai greu de găsit, fermierii cotnăreni au achiziționat combine moderne pentru recoltat struguri. Utilajele dau un randament bun, recoltatul făcându-se pentru prima dată şi manual, şi mecanizat.

În acest an, recolta este de circa 11 de tone la hectar, faţă de 12 tone la hectar, cât s-a cules anul trecut. Cu toate acestea, viticultorii şi vinificatorii apreciază calitatea strugurilor, fapt care va favoriza producerea unui vin foarte bun.

Temperaturile ridicate din această vară au adus un plus la cantitatea de zahăr pentru Tămâioasa românească şi Grasa de Cotnari.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI