Cu o lună înainte de Ignat, au apărut noi reguli pentru tăierea porcului

22 noiembrie 2019, 19:40

Toți proprietarii de pensiuni, dar şi ţăranii care pregătesc şi vând bunătăți din carne de porc pentru sărbătorile de iarnă depind de veterinar. Nici un porc nu mai poate fi sacrificat fără ca medicul să fie de față și să facă teste înainte și după moartea animalului. Astfel, şi carnea și organele trebuie la final să primească aviz pentru consum.

Inițial, măsura îi viza pe toți proprietarii de porci, dar ordinul a fost schimbat, după ce oamenii au protestat, iar autoritățile au constatat ca nu exista suficienți medici veterinari.

Inspectorii sanitar-veterinari vor începe campania de verificare a cărnii încă din 28 noiembrie în abatoare, gospodării, piețe și alte locuri unde se vând afumături sau alte preparate tradiționale. Cine nu are avizele corecte, dovada că au fost respectate regulile de igienă și siguranță alimentară va fi amendat.

Acum, sancțiunile sunt între 100 și 300 de lei, dar guvernul vrea să le crească din decembrie. Noile amenzi vor ajunge și la 9000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă