Cu masca, la pescuit. Potrivit noilor reglementări, pescarii nu mai au voie sa facă grătar și nici să consume alcool

4 iunie 2020, 19:35

Controlul temperaturii nu se face la intrarea într-un spațiu închis, ci la accesul pe o baltă de pescuit! Pescarii sunt acum obligați să poartă masca până când ajung în locul pe care îl închiriază. Acolo trebuie să păstreze o distanță de minimum 10 metri între ei.

Sunt doar câteva dintre noile reguli impuse printr-un ordin comun al Ministerului Agriculturii și al Ministerului Sănătății.

Conform noului regulament impus de autorități, pescarii nu mai au voie să facă grătar și nici să consume alcool. În plus trebuie să evite să socializeze cu alți pescari.

Administratorii locurilor de pescuit reclamă că pierd clienți. Ei spun că au cheltuieli mai mari pentru că sunt obligați să asigure dezinfectant.

Ministerul Agriculturii a propus Ministerului Sănătății un nou proiect care elimina mai multe restricții din regulament.

„Am scos punctul care se referea la interzicerea consumului băuturilor alcoolice și a grătarelor, prezența vizitatorilor și la intrarea în spațiul amenajat să se folosească un termometru non-contact”, a spus Oros.

Reprezentații Ministerului Sănătății au precizat pentru Știrile TVR că analizează propunerile. O decizie finală cu privire la modificarea regulamentului urmează să fie luată în perioada următoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite