Cu copiii în safari sau la zoo, online. Animalele pot fi urmărite live pe camerele de supraveghere

Cu copiii în safari sau la zoo online
Cu copiii în safari sau la zoo online
23 aprilie 2020, 19:13

Imaginați-vă că sunteți camuflaţi într-un punct de observație a animalelor, într-una din rezervațiile  din Africa. Doar că în loc de binoclu aveți o cameră de luat vederi. Multe din camerele care transmit live, din parcurile naturale ca TauWaterhole, Madikwe Game Reserve și Tembe Elephant Park,Emangusi sau Nkorho Bush Lodge, Sabi Sand Game Reserve din  Africa de Sud au fost montate pentru a îi ajuta pe cercetători să urmărească antilope, elefanți, crocodili sau hiene în habitatul lor. Acum puteți să mergeți împreună cu cei mici într-un safari online.( https://explore.org/livecams/african-wildlife/african-animal-lookout-camera)

Vor fi încântați de această aventură si studiind micile vietăți vă vor da răgazul de a vă ocupa de treburile dumneavoastră în liniște. În plus beneficiile didactice sunt evidente. În timp de observă curioși mișcările animalelor, copiii asimilează automat cunoștiințe despre climă, habitat, comportament, etc

Deși camerele sunt amplasate în general, în zonele cele mai utilizate de sălbăticiuni ele nu pot să cuprindă un areal foarte mare. Trebuie să aveți răbdare uneori pentru a surprinde trecerea animalelor sălbatice chiar în acel moment.

Cum cei mici nu sunt în general prea răbdători o idee ar fi să optați pentru o vizită la zoo. Din păcate nu sunt multe  locații care să aibă amplasate camere de supraveghere prin care să puteți urmări live activitatea animalutelor preferate.

Babuini certăreți , ursuleți koala drăgălași,urși polari, pinguini caraghioși, girafe,elefanți,tigri sau condori…toți va întâmpina în casele lor de la Zoo San Diego, una dintre cele mai spectaculoase din lume. (https://zoo.sandiegozoo.org/live-cams)

Și alte grădini zoologice ca cele din Dublin sau Houston oferă imagini live sau înregistrate cu locatarii lor. Cel mai apreciat de către adulți și copii deopotrivă  este momentul mesei, în general în jurul prânzului când îngrijitorii le oferă hrană. Mai multe informații obțineți de pe paginile lor web. Atenție la diferențele de fus orar, mai ales dacă este vorba de parcuri aflate la mii de km distanță, pe un alt continent !

Va mai amintiți aventurile micuțului Nemo ? Veți putea să studiați comportamentul pestisorului clovn și al prietenilor săi din recifurile de corali  dar și pe cel al meduzelor albastre  la Acvariul Național din Statele Unite  . (https://www.aqua.org/Experience/live#jellies)

Urmarirea animaluţelor va menține interesul copiilor continuu ajutând la procesul de învățare dar și de  înțelegere a lumii înconjurătoare, de la tipurile de ecosisteme la speciile pe cale de dispariție.

Și în România sunt camere web live care surprind viața faunei sălbatice autohtone. La Sanctuarul urșilor de la Zărnești au ajuns mulți dintre blanosii pe care îi vedeați la știri că terorizau cartiere în timp ce și potoleau foamea din pubelele de gunoi. (https://millionsoffriends.org/libearty/adopta-un-urs)

Aici nu trebuie să va mai faceți griji privind diferența de fus orar dar urșii preferă să se agite în jurul prânzului și după-amiezii. Puteți contribui la bunăstrarea lor donând  sau adoptând virtual unul. Pe siteul adăpostului sunt descrise exemplarele adăpostite și le veți afla numele și povestea de la Bim și Bam, Boris, Chery până la Asi, Andy și Anca. Există și adăposturi de căței și pisici care așteaptă o mâna de ajutor, fie prin donații fie prin adopții virtuale sau fizice.

Adoptarea unui animăluț virtual este un bun test pentru momentul în care veți aduce în casele dumneavoastră o mică vietate. Copiii vor înțelege câtă dăruire și responsabilitate implică.E o lecție bună și din păcate sunt încă multe animale abandonate pentru că stăpânii lor nu-și dau seama ce presupune îngrijirea zilnică ani și ani de zile în timp ce copiii pentru care le-au achiziționat se plictisesc după câteva săptămâni.

O vizită chiar și în lumea virtuală a regatului animalelor are efect terapeutic și numeroase beneficii asupra sănătății. Urmărirea activităților animalutului preferat fie că vorbim despre înotul agitat al pestisorilor din acvariu, ciripitul vesel al păsărilor sau mersul legănat al elefanților in sălbăticie contribuie la reducerea stării de anxietate și stresului.

Autor: Monica Nicolescu

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite