Cu certitudinea dată de dovezi video că spitalele din Gaza sunt folosite de teroriști inclusiv pentru ascunderea ostaticilor, armata israeliană continuă operațiunile în Fâșie

20 noiembrie 2023, 14:53

La o lună și jumătate de la masacrul comis de Hamas, organizația teroristă continuă să atace Israelul cu rachete pe care le lansează din Gaza. Sistemul de apărare antiaeriană funcționează însă.

Soldații israelieni continuă operațiunea terestră din Gaza, unde sunt pe urmele teroriștilor care i-ar putea duce la ostatici.

Imagini surprinse din spitalul Al Shifa pe 7 octombrie, ziua atacului, arată cum teroriștii au adus în complex ostatici.

VEZI ȘI Imagini șocante cu doi ostatici răpiți din Israel, ascunși în spitalul Al Shifa. Personalul medical asistă la acțiunile teroriștilor. Armata israeliană a anunțat că a găsit un tunel de 55 de metri lungime sub spitalul din Gaza

Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF: Pe 7 octombrie, după masacrul barbar şi după ce au luat ostatici, teroriştii s-au retras în spitalul Al Shifa. Au intrat în spital ca să se ascundă.

Imaginile cu bebelușii din Al Shifa evacuați și duși la loc sigur demontează știrile false vehiculate de propaganda Hamas, potrivit cărora micuții ar fi fost în pericol de moarte pentru că spitalul nu mai are curent.

De altfel, narațiunile false sunt diseminate de la cel mai înalt nivel al Autorității palestiniene, care neagă atacul de pe 7 octombrie.

Benjamin Netanyahu, premier Israel:De fapt, Mahmoud Abbas a acuzat Israelul că a iniţiat un masacru. Este o inversare a adevărului totală. Preşedintele Autorităţii palestiniene, care în trecut a negat Holocaustul, astăzi neagă masacrul comis de Hamas şi asta e inacceptabil.

Frigul dă bătăi de cap refugiaților din sud, unde continuă să vină ajutoare umanitare. De o încetare a a focului, așa cum dorește comunitatea internațională, nu poate fi vorba decât dacă Hamas va elibera ostaticii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite