Cu bastonul prin București, o plimbare - manifest pentru recuperarea orașului. Primul inventar al imobilelor istorice din Capitală

"Suntem ultimii martori ai Bucureştiului istoric". E semnalul de alarmă tras de asociaţia ARCEN, care organizează pentru al 9-lea an consecutiv proiectul "Cu bastonul prin Bucureşti". Turul spune istoria cartierelor vechi ale Capitalei, cu informaţii luate din jurnale, memorii sau din presa veche. E o pledoarie pentru conservarea spiritului orașului. De altfel, ARCEN adună informaţii din 98 de zone protejate pentru Catalogul Bucureşti, primul inventar al tuturor imobilelor istorice din Capitală.

20 Aprilie 2018, 19:02 (actualizat 20 Aprilie 2018, 19:22) |
COOLTURA Manifest pentru salvarea orașului istoric
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Edmond Niculuşcă şi Alberto Groşesco au reuşit în 3 zile să adune peste 1.000 de oameni pe străzile Bucureştiului ruinat. Traseele “Cu bastonul prin Bucureşti” sunt de 9 ani atât o lecţie de istorie, cât mai ales un manifest pentru recuperarea oraşului.

Traseul a pornit de la statuia Lupoaicei. Participanții au mers în zona Calea Moșilor, pe Hristo Botev, Stelea Spătarul, Sfânta Vineri.

Pe lângă problemele de patrimoniu ale Bucureştiului, participanţii la traseu s-au delectat şi cu povești inedite despre negustorime, istorii despre cartierele noi ale Capitalei, viața mahalalelor de la jumătatea anilor ‘30,  nopţile de petrecere ale bucureștenilor după Marele Război.

Cel mai important proiect pe care îl pregătesc acum reprezentanţii organizaţiei ARCEN este Catalog Bucureşti, un inventar complet al problemelor Bucureștiului istoric.

"Cu bastonul prin Bucureşti" continuă în 27-29 aprilie cu explorarea Bucureștiului evreiesc şi în mai a Cartierului Cotroceni.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 5°C
IASI 5°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 8°C 4°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI