Cu bastonul prin București, o plimbare – manifest pentru recuperarea orașului. Primul inventar al imobilelor istorice din Capitală

20 aprilie 2018, 19:02

Edmond Niculuşcă şi Alberto Groşesco au reuşit în 3 zile să adune peste 1.000 de oameni pe străzile Bucureştiului ruinat. Traseele “Cu bastonul prin Bucureşti” sunt de 9 ani atât o lecţie de istorie, cât mai ales un manifest pentru recuperarea oraşului.

Traseul a pornit de la statuia Lupoaicei. Participanții au mers în zona Calea Moșilor, pe Hristo Botev, Stelea Spătarul, Sfânta Vineri.

Pe lângă problemele de patrimoniu ale Bucureştiului, participanţii la traseu s-au delectat şi cu povești inedite despre negustorime, istorii despre cartierele noi ale Capitalei, viața mahalalelor de la jumătatea anilor ‘30,  nopţile de petrecere ale bucureștenilor după Marele Război.

Cel mai important proiect pe care îl pregătesc acum reprezentanţii organizaţiei ARCEN este Catalog Bucureşti, un inventar complet al problemelor Bucureștiului istoric.

„Cu bastonul prin Bucureşti” continuă în 27-29 aprilie cu explorarea Bucureștiului evreiesc şi în mai a Cartierului Cotroceni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite