Cu avionul, la Constanța. Turiștii din Suceava, Cluj, Timișoara și Oradea vor ajunge mai repede pe litoralul românesc

28 februarie 2023, 20:58

Turiștii din cele mai îndepărtate orașe de litoral vor putea ajunge aici și cu avionul. Cursele vor pleca din Suceava, Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea. Scapă de aglomerație și oboseala unui drum lung, dar au și mai mult timp de stat la soare.

Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT Sud-EST: Vom avea foarte mulți turiști din acel segment care obișnuiește să plece cu o cursă charter să vină spre litoralul românesc.

Prețurile pentru un bilet de avion către litoral și retur va porni de la 300 de lei.

Tudor Constantinescu, director companie aeriană: Săptămânal vorbim de un număr de 6 frecvențe – 2 către Cluj, 2 către Timișoara, una Oradea, una către Suceava.

Pe aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu se fac investiții de o sută de milioane de euro.

Bogdan Artagea, director Aeroportul Internațional Mihail Kogăniceanu: Au început lucrările, sunt mai multe investiții pe fonduri europene, unele sunt în derulare, unele vor începe. Sperăm să avem un nou început. Să avem al doilea aeroport din țară ca mărime și ca infrastructură.

Operatorii din turism cred că, odată cu introducerea acestor zboruri interne, mulți români își vor petrece vacanța de vară în țară.

Agențiile de turism vor pregăti și pachete turistice cu zboruri incluse către litoral.

Ștefan Necula, director agenție de turism: Nu vor mai pierde 2 zile de vacanță pe drum. După cum știm, transportul din vestul țării până pe litoral durează 12-13 ore.

Corina Martin, manager agenție de turism: O destinație nu există dacă nu e conectată aerian. A fost, de-a lungul anilor, o luptă dificilă. Beneficiem de zboruri care să lege Constanța și întregul litoral – de fapt toată regiunea Dobrogea – de orașele îndepărtate din România.

Cursele vor fi operate doar între iunie și septembrie, cât durează la noi sezonul estival.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite