CORESPONDENȚĂ DE LA MOSCOVA

Cu 220 de mii de cazuri de infectări cu noul coronavirus, Rusia pornește economia. Vladimir Putin s-a adresat națiunii

După mai multe zile cu peste 10 mii de cazuri de infectări, zilnic, Rusia este a treia cea mai afectată țară din lume de coronavirus, după SUA și Spania. Sunt 220 de mii de cazuri confirmate și peste 2 mii de decese. Autoritățile vizează însă relaxare, în special cea economică, lucru anunțat chiar de președintele Putin într-o nouă alocuțiune televizată. Cu amănunte, corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea.

12 Mai 2020, 12:36 (actualizat 12 Mai 2020, 20:03) Știrile TVR |

În discursul adresat națiunii , Vladimir Putin anunță că renunțarea la restricțiile impuse la sfârșitul lunii martie va fi în trepte și de lungă durata.

„Începând cu 12 mai va lua sfârşit perioada unică de zile libere pentru întreaga Federaţia Rusă şi pentru toate ramurile economiei ruse. Nu se termină însă lupta cu epidemia. Ea este încă periculoasă chiar în regiunile unde situaţia epidemiologică este mai bună” a spus Vladimir Putin.

Fiecare regiune, în funcție de situația epidemiologică pe plan local are dreptul să pună în aplicare măsurile de relaxare socială. Anumite îngrădiri rămân totuși în vigoare.

În toată ţara sunt interzise deocamdată manifestările cu participarea multor persoane.

Vladimir Putin recunoaște că în urma măsurilor restrictive luate în contextul pandemiei 1,4 milione de ruși au rămas fără locuri de muncă.

Este cunoscut faptul că popularitatea liderului de la Kremlin a scăzut simțitor. De aceea Putin încearcă acum să recâștige simpatia electoratului, pune accent pe componenta socială , promite relaxări fiscale, ajutoare financiare familiilor cu copii și măsuri de sprijin pentru persoanele care au rămas fără serviciu.

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 29°C
IASI 20°C 28°C
CLUJ 19°C 23°C
CONSTANTA 22°C 23°C
CRAIOVA 22°C 27°C
BRASOV 21°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI