Recomandări culturale pentru weekend. Premieră la Opera Comică pentru copii, mărțișor muzical de excepție oferit de Alexandru Tomescu la Sala Radio

1 martie 2019, 14:44

Premieră astăzi la Opera Comică pentru Copii, spectatorii de toate vârstele sunt invitați la  Baletul ,,Alice în Țara Minunilor”. Spectacolul în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, se joacă în fiecare weekend până pe 17 martie.

„Alice este unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale copilăriei noastre și totodată, povestea care a cunoscut nenumărate ecranizări în ultima jumătate de secol. Eroina este pentru noi toți un exemplu de curaj și imaginație fără limite. Peripețiile sale fantastice continuă să încânte generațiile de astăzi, așa cum i-au fascinat odată și pe părinții lor. Iar când Tara Minunilor este Opera Comică pentru Copii, Alice suntem fiecare dintre noi. Să înceapă visul!” ne transmite doamna Felicia Filip, director general al Operei Comice pentru Copii. Celebra balerina Corina Dumitrescu, recunoscută și apreciată în lumea artistică, este creatoarea mai multor superproducții prezentate la Opera Comică pentru Copii și foarte îndrăgite de cei mici, printre care „Cenușăreasa”, „Albă ca Zăpada”, „Fetița cu Chibrituri” și „Jack și Vrejul de Fasole”.

Spectacolul „Alice în Țara Minunilor” este o invitație de a păși, din nou, în lumea magică a baletului și de a ne reîntâlni cu binecunoscuta poveste a lui Alice transpusă într-un cadru feeric.

Peste 100 de artiste din 13 colecții private sunt expuse în cadrul unei expoziții-cercetări cu lucrări nevizionate până acum de publicul larg. Post Modernism Museum propune, în spațiul generos al Castelului Cantacuzino din Bușteni, o panoramă expozițională a contribuției artistelor femei pentru istoria artei din Romania privind în arcul temporal al ultimei sute de ani. Expoziția „Women Power in Art” este structurată pe mai multe nuclee precum: arta femeilor din perioada interbelică, arta femeilor în comunism, perioada post 1989 și cuprinde și o instalație video interactivă imersivă.

Primăvara începe la Sala Radio sub semnul muzicii și al frumosului și aduce publicului în luna martie o mulțime de „mărțișoare muzicale”, sub forma unor concerte de excepție, cu invitați din țară și din străinătate și un program atractiv. Chiar în prima zi a primăverii, violonistul Alexandru Tomescu și vioara de patrimoniu Stradivarius Elder-Voicu, dirijorul libanez Lubnan Baalbaki și Orchestra Națională Radio vă propun un repertoriu romantic.

La finalul concertului, Editura Casa Radio îl readuce pe solistul serii, violonistul Alexandru Tomescu, alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe – în foaierul central al Sălii Radio.

De astăzi intră în cinematografe marele câștigător al premiului Oscar de anul acesta, „Greenbook. O prietenie pe viață”. Regizat de Peter Farrelly, pelicula prezintă  povestea reală a unei prietenii improbabile dintre un pianist de culoare și un italiano-american dur pe care cel dintâi îl angajează ca șofer și asistent personal. Unde? În America anilor ’60, unde rasismul și prejudecățile încă erau o normalitate.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite