CSM discută marți solicitarea lui Tudorel Toader privind revocarea Laurei Kovesi. Șefa DNA va fi audiată. Miercuri, bilanț DNA pe 2017

26 februarie 2018, 11:23

Codruța Kovesi a fost invitată marți, la ora 14.00, la secția de procurori a CSM să răspundă punct cu punct celor 20 de concluzii din raportul ministrului Justiției.

Avizul va fi comunicat președintelui Klaus Iohannis, care nu este obligat să țină cont de el.

Până atunci, liderii coaliției și ai guvernului se limitează să îi ceară lui Iohannis să respecte Constituția și dau asigurări că nu vor trece la măsuri politice extreme.

Opoziția desființează însă raportul prezentat de ministrul Justiției.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că își menține susținerea pentru Laura Codruța Kovesi, iar raportul prezentat de Tudorel Toader este în analiză la departamentele de specialitate de la Cotroceni.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, că va participa la şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, informează Agerpres.

Ministerul Justiţiei a publicat, vineri, pe pagina de internet a instituţiei, raportul privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupție.

Pe lângă raport, Ministerul Justiţiei a publicat 11 anexe care conţin rapoarte ale Inspecţiei Judiciare, decizii ale Curţii Constituţionale, un aviz şi un raport al Comisiei de la Veneţia, comunicate de la Inspecţia Judiciară, un raport de activitate pe anul 2006 al Ministerului Public şi Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Miercuri, de la ora 11:00, va fi prezentat Raportul anual de activitate al Direcției Naționale Anticorupție pe anul 2017, informează DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite