CSM: Analizarea solicitării de revocare din funcție a lui Augustin Lazăr, reprogramată pe 19 noiembrie

Procurorul general al României Augustin Lazăr
Procurorul general al României Augustin Lazăr
5 noiembrie 2018, 15:36

Iniţial, CSM a stabilit pentru 13 noiembrie discutarea cererii de revocare, însă şedinţa a fost reprogramată pentru data de 19 noiembrie, în urma unor solicitări depuse de Augustin Lazăr şi de ministrul Tudorel Toader.

„Urmare a solicitărilor formulate de Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi de Tudorel Toader, ministru al Justiţiei, la datele de 26.10.2018 şi 1.11.2018, şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost reprogramată din data de 13 noiembrie 2018, ora 10,00, pentru data de 19 noiembrie 2018, ora 11,00”, se arată într-un anunţ al CSM.

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anunţat că a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a şefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia şeful statului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite