CSM: Proiectele de modificare a legilor justiției au fost elaborate fără consultarea şi implicarea instanțelor judecătorești, a parchetelor sau a Consiliului Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii transmis joi că proiectele de modificare a legilor justiţiei au fost puse în dezbatere publică fără consultarea şi implicarea instanţelor, a parchetelor sau a Consiliului.

 

01 Octombrie 2020, 18:36 (actualizat 01 Octombrie 2020, 18:42) Știrile TVR |
Consiliul Superior al Magistraturii - CSM / FOTO: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act cu îngrijorare de proiectele de modificare a Legilor justiției astfel cum au fost puse în dezbatere publică de către Ministerul Justiției", se arată într-un comunicat de presă transmis de instituție.

"Consiliul Superior al Magistraturii susține în mod ferm că orice viitoare reglementare în materie trebuie să conțină suficiente garanții privind independența magistraților, separarea carierelor judecătorilor şi procurorilor şi asigurarea rolului constituțional al Consiliului", adaugă instituția.

Reprezentanții instituției precizează totodată că, "raportat la momentul punerii proiectelor în dezbatere publică, Consiliul Superior al Magistraturii dezaprobă ferm orice eventuală folosire a justiției în scop electoral".

Consiliul dă asigurări că se va implica activ pentru apărarea independenței justiției, prezervarea elementelor fundamentale ale statutului judecătorilor şi procurorilor şi pentru funcționarea instituțiilor din sistemul judiciar.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI