CSM, aviz pozitiv pentru propunerea Giorgianei Hosu în funcția de procuror șef adjunct al DIICOT

CSM
CSM
9 octombrie 2018, 14:42

„În şedinţa din data de 9 octombrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat pozitiv propunerea ministrului justiţiei în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei procuror Elena Giorgiana Hosu”, precizează CSM într-un comunicat de presă.

În aceeaşi şedinţă, Secţia, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a procurorului Sterschi Florena Esther.

Hotărârile Secţiei pentru procurori vor fi motivate şi transmise Ministerului Justiţiei, informează CSM.

În prezent, Elena Giorgiana Hosu este delegată în aceeaşi funcţie pentru care a susţinut interviul.

Hosu a mai ocupat funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT în perioada în care instituţia era condusă de Alina Bica.

Pe 14 septembrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a propus-o pe Elena Giorgiana Hosu pentru ocuparea funcţiei de procuror şef adjunct al DIICOT.

De asemenea, Toader a propus numirea a trei procurori în funcţii de conducere în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Antonia Eleonora Constantin – procuror şef al Secţiei Judiciare, Iuliana Nedelcu – procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare, Florena Esther – şef al Secţiei de Resurse Umane şi Documentare.

Propunerile ministrului Justiţiei au avut loc după organizarea unei selecţii în vederea numirii în funcţii vacante de conducere din cadrul Parchetului General, DIICOT şi DNA.

Ministerul Justiției anunţa atunci că, în ceea ce priveşte funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul DNA, nu se va face o propunere de numire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Șapte persoane reținute pentru trafic de droguri, în Gorj

Se anunță noi acțiuni importante împotriva traficului de droguri

DIICOT a reținut, după un flagrant, trei traficanţi de canabis