CSM, aviz pozitiv pentru proiectul de desființare a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ)

CSM
CSM
11 februarie 2022, 14:49

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, vineri, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, au precizat surse din CSM.

Au fost discuţii tensionate în CSM pe marginea proiectului de desfiinţare a Secţiei Speciale. Unii magistrați CSM susțin noua secție specială, alții, nu.

Ministrul Justiției le-a cerut magistraților CSM să dea un aviz proiectului de desființare a Secției Speciale. Cătălin Predoiu a acceptat amendamentele unor membri ai Consiliului, potrivit cărora procurorii noii Secții care va investiga magistrații să fie selectați de CSM, nu de procurorii generali.

Ministerul Justiției a propus desființarea Secției speciale, dar fără ca dosarele de corupție ale magistraților să se întoarcă la DNA, lucru ce a stârnit nemulțumirea mai multor asociații civice și ale magistraților.

Mai multe asociaţii civice au solicitat ministrului Justiției să nu se grăbească în privința avizului pozitiv în privința desființării SIIJ  și să aştepte un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia are ar putea veni în martie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite