CSM: Activitatea DNA, eficientă. Raportul Inspecției Judiciare privind controlul la Direcția Națională Anticorupție – aprobat, cu observații

31 octombrie 2017, 12:46

Pe de altă parte, membrii CSM au ţinut cont şi de opiniile procurorilor DNA. În urma unei şedinţe care a avut loc astăzi, membrii CSM au stabilit că activitatea DNA a fost eficientă. Raportul va fi trimis ministrului Justiţiei, cel care a şi cerut Inspecţiei Judiciare să declanşeze controlul la DNA. Tudorel Toader a anunţat că va ţine cont de acest raport, dar şi de alţi factori, atunci când va decide dacă va propune revocarea sau menţinerea în funcţie a conducerii DNA.

Tudorel Toader, ministrul Justiției: „Poziția mea, concluzia mea, pe care o voi comunica sigur public va fi luată pe baza analizei evaluării coroborate a tuturor stărilor circumstanțelor împrejurărilor, adică nu exclusiv pe baza acestui raport”.

 

Însă, înainte de ședința CSM, întrebat de jurnaliști la intrarea în CSM cât va conta raportul în decizia de a cere sau nu revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, Toader a răspuns: „Foarte mult”.

Controlul IJ a vizat eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor de către conducerea DNA, precum și respectarea normelor procedurale și regulamentelor de către procurori.

Anterior, la Secția pentru procurori a CSM și-au prezentat punctele de vedere privind acest control șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorii-șefi din subordine, inspectorul-șef adjunct al IJ, Gheorghe Stan, dar și inspectorii care au făcut parte din echipa de verificare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite