CSAT a aprobat planul de activitate și propunerile de buget pentru instituțiile de apărare și securitate națională

28 noiembrie 2017, 12:39

1775 de militari români vor fi trimiși anul viitor în teatre de operațiuni din străinătate, dar și în misiuni individuale de observare și monitorizare. Acesta este numărul aprobat de CSAT cu 286 de militari în plus, față de anul în curs. Alți 233 de militari români se vor afla în țară cu posibilitatea de a fi dislocați la ordin dacă va fi cazul.

Tot în ședința de azi, CSAT a aprobat proiectele de buget ale instituțiilor din sistemul de securitate națională pentru 2018. Ele potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale sunt similare cu cele din anul 2017.

MApN va primi în continuare 2% din PIB care vor fi alocate, în principal, planului de înzestrare a armatei. Planul a fost aprobat prin consens de toate partidele din Parlament.

„Ministerului Apărării Naționale i-a fost alocat 2% din PIB, așa cum s-a convenit prin Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare, buget care permite finanțarea derulării programelor de înzestrare ale Armatei României. La celelalte instituții cu responsabilități în domeniul apărării țării și securității naționale valorile procentuale ale bugetelor alocate din PIB sunt aproximativ egale cu valorile bugetelor acestor instituții din anul 2017”, se arată în comunicat.

CSAT a mai analizat și aprobat programul de activitate al Consiliului pentru anul 2018, document care constituie principalul instrument de lucru al Consiliului.

„Documentul va putea fi adaptat în funcție de realitățile și prioritățile anului 2018”, precizează Administrația Prezidențială.

La ședință a lipsit directorul SRI, Eduard Helvig. El a fost înlocuit de un adjunct. Ședința a fost una obișnuită.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă