CSAT a aprobat participarea Armatei României la o misiune navală sub comanda NATO

Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a reunit, joi, la Palatul Cotroceni. Ședința a durat aproximativ o oră. O primă temă dezbătută și aprobată de către Consiliu a reprezentat-o participarea Armatei României, cu o capabilitate navală, la o misiune sub conducerea NATO, în semestrul al II-lea al acestui an, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

14 Septembrie 2017, 09:51 (actualizat 14 Septembrie 2017, 13:29) Știrile TVR |
Prima ședință CSAT cu alți miniștri. Ramona Avramescu, ora 13:00
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

CSAT a mai analizat și avizat proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea organigramei structurilor centrale ale Ministerului Apărării Naționale și a numărului total de posturi aferent acestora. Necesitatea acestui act normativ este determinată de contracararea riscurilor și amenințărilor noi la adresa României, generate de evoluția mediului de securitate și de îndeplinirea misiunilor care revin organismului militar, potrivit documentului citat.

O altă temă inclusă pe ordinea de zi a CSAT a reprezentat-o analiza și avizarea Strategiei naționale în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă.

De asemenea, CSAT a aprobat, joi, numirea adjuncților la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

A fost prima reuniune de acest fel la care au participat noul ministru al Economiei, Gheorghe Şimon, şi Mihai Fifor în calitate de ministru al Apărării.

VIDEO
Ședință CSAT. Ramona Avramescu, pentru emisiunea Perfect, Imperfect
Este o ședință ordinară a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Cele mai importante puncte comunicate de Administrația Prezidențială sunt aprobarea participării României la o misiune navală a NATO, precum și strategia națională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă, a transmis corespondentul TVR Ramona Avramescu de la Palatul Cotroceni.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat două dintre temele aflate pe ordinea ședinței de astăzi: participarea Armatei Române cu o capabilitate navală la o misiune sub conducerea NATO în semestrul II al anului 2017 și Strategia națională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 9°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 5°C 7°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI