CSA Steaua solicită FCSB suspendarea a două domenii web care au în denumire marca "Steaua"

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a notificat, luni, gruparea din Liga I, FCSB, să suspende două domenii web care au în denumire marca "Steaua".

15 Februarie 2021, 18:11 (actualizat 15 Februarie 2021, 18:14) Știrile TVR |
CSA Steaua solicită FCSB suspendarea a două domenii web care au în denumire marca

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, CSA cere de urgenţă închiderea sau blocarea site-urilor www.steauafc.com şi www.fcsteaua.ro, care consideră că sunt gestionate de clubul finanţat de Gigi Becali. În caz contrar, CSA Steaua precizează că se va adresa instanţelor de judecată pentru a solicita daune şi despăgubiri.

"Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu permite asocierea incorectă şi nelegală a niciunei entităţi sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-şi crea o imagine pe baza istoriei şi performanţelor celui mai important club sportiv din România şi solicită suspendarea domeniilor web steauafc.com (mai exact redirecţionarea către fcsb.ro) şi fcsteaua.ro. Facem un apel public la adresa dumneavoastră pentru respectarea deciziilor instanţelor judecătoreşti. Prin prezenta notificare vă atragem atenţia de a lua măsurile necesare de urgenţă privind închiderea/blocarea site-urilor www.steauafc.com şi www.fcsteaua.ro, site-uri gestionate de dumneavoastră şi care au legătură doar cu FCSB. În caz contrar ne simţim nevoiţi de a ne adresa instanţelor competente, şi solicitarea de daune şi despăgubiri. Conducerea CSA Steaua Bucureşti a apărat întotdeauna şi în mod exclusiv interesele clubului şi nu a acordat dreptul de utilizare a mărcii sau imaginii în favoarea dumneavoastră", se arată pe site-ul citat.

În notificare, CSA Steaua reaminteşte deciziile definitive din litigiile cu SC FCSB SA. "Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Î.C.C.J.) nr. 3425 din 3 decembrie 2014 pronunţată în dosarul 32805/3/2011 a statuat definitiv faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. şi F.C.S.B., pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la O.S.I.M., a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi. Mai mult decât atât, în decembrie 2016, prin Decizia nr. 989A/2016, Curtea de Apel Bucureşti a interzis SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA (actual FCSB S.A.) să folosească fără consimţământul subscrisei semnele ''Steaua'', ''Steaua Bucureşti'' sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive", se mai precizează în comunicatul CSA.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SPORT
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI