Cruzime față de animale. Câini omorâți și aruncați în Parcul Național Retezat. În Galați, un bărbat a fost filmat în timp ce arunca la gunoi pui abia fătați

21 mai 2021, 09:43

Descoperirea macabră a fost făcută într-o pădure privată, la doar 500 de metri de Parcul Naţional Retezat. Zona Câmpușel, din Gorj, este des vizitată de turiști. Aici au fost găsite cadavrele a 27 de câini, între care 19 pui.

Cadavrele au fost preluate de reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare din Gorj.

Și polițiștii s-au sesizat în acest caz și au deschis un dosar penal pentru uciderea cu intenție, fără drept, a animalelor, și îi caută pe făptași.

În alt colț de țară, aceeași cruzime față de animale. În comuna Smârdan din județul Galați au fost suprinse de camerele de supraveghere imagini cu un bărbat, care iese dintr-o dubă și aruncă sacul în care erau cei cinci căței. Câteva ore mai târziu, șipetele disperate ale animalelor au fost auzite de un trecător.

3 pui au fost adoptați în scurt timp și sunt acum în siguranță.

Între timp, autoritățile au dat de urma individului care a aruncat cățeii. Are 61 de ani și este din orașul Galați. A făcut 20 de kilometri dus-întors, doar ca să scape de căței și să nu fie prins.

Asociațiile de protecție a animalelor susțin că lunar primesc zeci de sesizări despre violențele asupra animalelor.

Pedeapsa maximă pentru cruzimea intenționată față de animale poate ajunge la ani greu de închisoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite