Crucea Roşie Română a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susținerea victimelor cutremurului din Albania

Apel umanitar pentru Albania
Apel umanitar pentru Albania
28 noiembrie 2019, 13:34

Fondurile colectate vor fi direcţionate către Societatea Naţională de Cruce Roşie din Albania şi vor fi utilizate pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate, dar şi pentru susţinerea familiilor rămase fără locuinţă pe termen mediu şi lung.

„Cutremurul din Albania este o tragedie umanitară. Mulţi oameni au pierdut pe cei dragi şi au rămas fără locuinţe. Aceste familii vor avea nevoie de sprijin pe termen lung pentru a se recupera. Suntem alături de colegii noştri din Albania care încă din primul moment al cutremurului au intervenit pentru ajutorarea victimelor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române, citat în comunicat.

În urmă cu două zile, un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în Albania la 30 de kilometri vest de Tirana, fiind urmat de o replică cu o magnitudine de 5,4. Epicentrul a fost în jurul oraşului Durres.

Conform celui mai recent bilanţ transmis de Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, 40 de persoane au fost raportate ca fiind decedate şi aproximativ 650 de persoane rănite. Se estimează că peste 100 000 de persoane sunt afectate şi au nevoie de asistenţă umanitară.

Infrastructura a suferit daune severe, mai multe clădiri prăbuşindu-se în Thumane şi Durres, iar oameni sunt încă în interiorul acestora.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din Albania în colaborare cu autorităţile naţionale au luat măsuri imediate pentru a asigura operaţiunile de salvare şi distribuirea de materiale de primă necesitate către populaţie. Acţiunile Crucii Roşii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, sprijin alimentar; servicii de asistenţă psihosocială, precum şi prim ajutor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite