Crucea Roşie a inaugurat la București un centru multicultural pentru copii şi mame refugiate din Ucraina, dar şi pentru cetăţeni români care au o situaţie socio-economică dificilă

29 iulie 2022, 18:56

Ludmila va frecventa cursurile centrului din Capitală împreună cu cei 3 copii ai săi, care deja au participat astăzi la ateliere de creaţie şi desen.

Au venit în România la scurt timp după izbucnirea războiului, iar Ludmila a devenit voluntar al Crucii Roşii pentru că a învăţat limba română la şcoală, în Ucraina, timp de 11 ani.

Ludmila, refugiată din Ucraina:Înțelegeți cât e de greu când începi viața de la o pagină curată, când nu ai nimic.

Eva va învăţa aici limba română pentru a putea merge la şcoală din toamnă în România.

Tatiana a venit din Nikolaiev în România cu doi copii mici, în urmă cu doar două săptămâni.

Centrul Multicultural pentru cetățeni ucraineni și români cu o situație socio-economică dificilă a fost deschis de Crucea Roșie Română cu sprijinul financiar al Crucii Roșii Coreene pentru ca micuții să înveţe şi să se distreze, să suporte mai uşor faptul că sunt plecaţi de acasă.

Atât copiii, cât şi părinţii vor beneficia şi de sprijin psihologic.

Kwang Ho Woo, director general al Biroului de Cooperare Internaţională Crucea Roşie Coreeană: Am putut vedea zâmbetele pe feţele copiilor şi am auzit glasurile lor fericite aici, în acest centru nou. Sunt fericit pentru că le-am oferit această experienţă„.

Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române:Vom deschide un magazin social destinat familiilor de ucraineni, (…) unde vom lucra împreună cu aceeași bază de date cu Primăria Generală şi vom da la 10 zile fiecărei familii de ucraineni atât produse alimentare greu perisabile, cât şi îmbrăcăminte şi produse de igienă„.

Crucea Roşie Română s-a implicat activ în ajutorarea refugiaţilor din Ucraina încă de la începutul războiului, dar a sprijinit şi cetăţenii care au rămas să lupte în ţara lor. Peste 70 de tiruri cu ajutoare au fost trimise până acum în sprijinul lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite