Crucea Roșie trage un puternic semnal de alarmă: Pandemia amplifică problemele psihice create de conflicte

Un studiu realizat de Crucea Roșie trage un puternic semnal de alarmă: jumătate din cei care au răspuns întrebărilor au spus că pandemia de COVID 19 le-a creat probleme psihice. Efectele negative sunt și mai numeroase în zonele afectate de conflicte militare.

09 Octombrie 2020, 09:34 (actualizat 09 Octombrie 2020, 09:38) Știrile TVR |

Efectele combinate al restricțiilor, lipsa interacțiunilor sociale, agravarea problemelor economice au un puternic impact asupra sănătății mintale. COVID 19 a creat o criză care afectează toți oamenii dar în zone de conflict presiunea este amplificată de imposibilitatea de a munci, furnizarea apei este limitată, spitalele au fost bombardate sau sunt pline de răniți.

Mulți sunt siliți să fugă în tabere de refugiați aglomerate, fără a avea acces la informații privind sănătatea publică. Najaa Motee' El Halaq s-a refugiat din cauza războiului din Siria. A fost ajutată de Crucea Roșia Internațională și de Crucea Roșie britanică să-și găsească o nouă viață în Liban

Studiul a fost realizat în șapte state și regiuni. Aproape trei din patru persoane care au răspuns interviului, 73%, au spus că medicii, personalul sanitar și voluntarii care acționează pe linia frontului au mult mai multă nevoie de asistență psihologică decât media oamenilor.

După declanșarea pandemiei, presiunea a crescut dramatic cei în cauza trebuie să aleagă între a suferi de foame sau a se expune riscului de a contacta COVID 19.

Crucea Roșie și Semiluna Roșie au recomandat asigurarea sprijinului psihologic pentru cei afectați de pandemie și protejarea celor care oferă ajutor umanitar.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI