Crucea Roșie trage un puternic semnal de alarmă: Pandemia amplifică problemele psihice create de conflicte

9 octombrie 2020, 09:34

Efectele combinate al restricțiilor, lipsa interacțiunilor sociale, agravarea problemelor economice au un puternic impact asupra sănătății mintale. COVID 19 a creat o criză care afectează toți oamenii dar în zone de conflict presiunea este amplificată de imposibilitatea de a munci, furnizarea apei este limitată, spitalele au fost bombardate sau sunt pline de răniți.

Mulți sunt siliți să fugă în tabere de refugiați aglomerate, fără a avea acces la informații privind sănătatea publică. Najaa Motee’ El Halaq s-a refugiat din cauza războiului din Siria. A fost ajutată de Crucea Roșia Internațională și de Crucea Roșie britanică să-și găsească o nouă viață în Liban

Studiul a fost realizat în șapte state și regiuni. Aproape trei din patru persoane care au răspuns interviului, 73%, au spus că medicii, personalul sanitar și voluntarii care acționează pe linia frontului au mult mai multă nevoie de asistență psihologică decât media oamenilor.

După declanșarea pandemiei, presiunea a crescut dramatic cei în cauza trebuie să aleagă între a suferi de foame sau a se expune riscului de a contacta COVID 19.

Crucea Roșie și Semiluna Roșie au recomandat asigurarea sprijinului psihologic pentru cei afectați de pandemie și protejarea celor care oferă ajutor umanitar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia